Zientzialari 28 – Isabel Salcedo from Kultura Zientifikoko Katedra on Vimeo.
Onddoei buruz hitz egin dugu Isabel Salcedo UPV/EHUko mikologiako irakaslearekin. Berak azaldu digu zein motatakoak diren gure ingurukoak, zeintzuk diren onddoen bereizgarriak talde bezala eta zeintzuk diren haien erabilgarritasunak zientzian.
‘Zientzialari‘ izeneko atal honen bitartez euskal ikertzaileen lana zabaldu nahi dugu gure irakurleen artean.
3 iruzkinak
[…] de nuestra gastronomía son los hongos y las setas. La profesora de micología de la UPV/EHU Isabel Salcedo nos ha sumergido en el mundo de los hongos para enseñarnos que, aparte de en la cocina, éstos […]
[…] dira nagusi. Bakterioak %15 dira (70 Gt). Gainerako guztia honela bananduta dago: %10etik gertu, onddoak (12Gt), arkheak (%12, 7Gt), protistoak (4 Gt), animaliak (2 GT), eta birusak (0.2 Gt). Hala ere, […]
[…] izan ahal dira, edota gurekin bizi diren mikroorganismoak: hauen artean bakterioak, birusak eta onddoak topa […]